WEBSHOP

Rovinj i okolica

Grad Rovinj je do 18. stoljeća bio otok Mons Albanus, s jakim zidinama i sedam vrata za ulaz u grad. Unutar stare jezgre, u skučenom prostoru, između uskih kamenih ulica i malih trgova, izgrađene su mnoge znamenitosti, a krajem 18. stoljeća kanal je zatrpan te se grad širi izvan gradskih zidina. Godine 1963. proglašen je spomenikom kulture zbog posebnosti svoje gradske jezgre.

Znamenitosti starog grada pričaju zanimljive priče

Glavna ulica Grisia, koja svojim bojama oduševljava svakog posjetitelja, vodi od Balbijevog luka do crkve sv. Eufemije, pružajući pritom jedinstveno i nezaboravno iskustvo šetanja kroz staru gradsku jezgru. Uz spomenute dvije znamenitosti, grad Rovinj obiluje sakralnim građevinama poput Franjevačkog samostana, romaničke crkve Presvetog Trojstva, crkve Majke Božje od Milosti, crkve sv. Benedikta, crkve sv. Križa, crkvice sv. Toma Apostola, crkvice Gospe od zdravlja, crkve sv. Bartola, crkve sv. Kristofora, crkve sv. Tome i crkve sv. Damjana. Pojedine crkve ostale su tek kao dio znamenitosti i ostataka jednog vremena, tradicije, vjere i kulture. Uz sakralne, Rovinj obiluje i svjetovnim znamenitostima poput gradskih bedema i vrata, gradskih palača i kulturnih spomenika.

Prirodne ljepote i kristalno more kao najbolji izbor za odmor

Posjetitelji i turisti u gradu Rovinju imaju mnoštvo zanimljivosti i događanja u kojima mogu sudjelovati, a poseban doživljaj i odmor iz snova pružaju jedinstvene prirodne ljepote i kristalno čisto Jadransko more na mnogim prekrasnim plažama. Poznata park šuma i oaza zelenila, Zlatni rt, nalazi se u blizini starog grada, a obiluje borovima i drugim stablima te brojnim plažama. Rovinj je poznat i po jedinom ornitološkom parku u Istri, a osim ptica, posjetitelji se mogu upoznati i s podmorjem Istre u akvariju koji nosi tradiciju dugu više od 100 godina. Za svakog turista, koji rezervira smještaj u Rovinju, pronaći će se zanimljivost koja će osigurati odmor iz snova.