WEBSHOP

Plaže u Rovinju i okolici

Duga rovinjska obala, s velikim brojem otoka, otočića i hridi, predstavlja pravi raj za goste koji svoj odmor žele provesti na prekrasnim plažama uz kristalno Jadransko more. Svakodnevna raznolikost na brojnim plažama osigurat će jedinstveno provedeno vrijeme.

Porton Biondi – raznolika plaža s betonskom, šljunčanom i travnatom površinom za odmor i uživanje. Uz kupanje, posjetitelji mogu uživati u sportskim i vodenim aktivnostima te ugostiteljskoj ponudi, a najljepši dio plaže predstavlja pogled na staru jezgru grada Rovinja.

Plaža Baluota – Smještena u srcu gradske jezgre, u podnožju kipa sv. Eufemije, plaža Baluota idealan je odabir za goste koji žele uživati u suncu i moru izležavajući se na ugodnim kamenim pločama. Ova je plaža u Rovinju prvi odabir domicilnog stanovništva, kao i izvrsna lokacija za noćno kupanje.

Zlatni rt (Punta Corrente) – Šljunčana i kamena plaža smještena je u zaštićenoj park šumi istoimenog naziva koja je posebna po zelenoj površini i jedinstvenim biljnim vrstama uvezenima iz različitih dijelova svijeta. Za goste koji vole prirodnu hladovinu i odmor na ležaljkama uz more, Zlatni rt bit će pravi izbor.

Uvala Lone
– Uvala Lone smještena je u parku Zlatni rt, a karakteriziraju je sitni šljunak i prekrasna hladovina, stoga je idealan odabir za obitelji s djecom. Uz kupanje i prekrasan pogled na staru gradsku jezgru Rovinja, vrijeme provedeno na plaži gosti mogu upotpuniti sportskim aktivnostima i vodenim sportovima, kao i osvježenjima u barovima.

Uvala Kuvi – U mediteranskom okruženju, u borovoj šumi, smjestila se plaža Kuvi, udaljena od centra Rovinja tri kilometra, do koje gosti mogu doći privatnim automobilom, pješice ili biciklom po stazi uz more. Hladovina, čisto more i sitni šljunak uz zabavnu sportsku i ugostiteljsku ponudu čine plažu idealnim izborom za roditelje s djecom.

Plaža Cisterna – Smještena u istoimenoj uvali, s nazivom po starorimskoj cisterni čiji se ostaci još uvijek mogu vidjeti, ova je plaža jedna od najljepših i najposjećenijih u Rovinju. Cisterna je ''divlja plaža'' bez popratnih sadržaja, idealna za goste koji žele odmor u jedinstvenoj prirodi i kupanje u moru s pješčanim dnom.

Rovinj i okolica te raskošno otočje obiluju mnoštvom različitih plaža i skrovitih uvala, pa svaki gost može odabrati ono što mu se najviše sviđa te tako svoj odmor provesti u jedinstvenom prirodnom okruženju s bogatom ponudom i zabavnim sadržajima. Osim navedenih, plaže Amarin, Valdaliso, Borik Val de Lesso, Monte Molini, Balsamke, Polari, Veštar te plaže na otocima Maškin, Katarina i sv. Andrija svakog ljeta očekuju svoje nove goste.